• Mijn naam is Michael Hendrickx, 30 jaar, coach en sportief directeur van hockeyclub Blackbirds. Daarnaast werk ik ook voltijds voor AkzoNobel als Customer Support Lead. Ik ben ook papa van een kleine Franse bulldog, Pippa. In mijn vrije tijd (buiten hockey) hou ik van lezen, gamen en series kijken. 
  • Vorig seizoen ben ik begonnen bij Blackbirds in een duo functie. De mogelijkheid om vanaf het begin mee te kunnen werken aan zo'n mooi en ambitieus project heeft ervoor gezorgd dat ik gekozen heb om bij HC Blackbirds aan de slag te gaan.
  • Wat Blackbirds zo uniek maakt is het enorme potentieel. Er zijn zeer weinig clubs die na 6 jaar zo'n mooie infrastructuur op poten kan zetten, zonder in te boeten op gezelligheid. Het blijft een interessante mix van familiale club met de nodige ambitie.
  • Mijn favoriete hockeypersoon is een heel gemakkelijke, dat is mijn broer Alexander! Goud op het EK, WK en Olympische spelen, en tegelijk topschutter zijn in al die toernooien maakt mij als broer enorm trots. 
  • 'Clear eyes, full hearts: Can't lose', dat is een quote uit mijn favoriete serie. Eender wat je doet, of het nu een hockeywedstrijd is of een test op school: als je alles met een klare blik en vol overgave doet kan je enkel winnen.