Met veldhockey volop in de lift door de sterke nationale dames- en herenploeg, de Red Panthers en de Red Lions, werd het hoog tijd om in Zandhoven een hockeyclub op te richten. In april 2015 is het idee ontstaan om kinderen én volwassenen de kans geven om deze mooie ploegsport, waarin het familiaal karakter en waarden als respect en fair-play centraal staan, te ontdekken en te beoefenen. Zowel meisjes als jongens, vanaf 5 jaar!

De naam van deze nieuwe club 'de Blackbirds', refereert naar de merels die staan op het wapenschild van Zandhoven. Ook de kleuren van onze club komen terug in het wapenschild.

De eerste zomerstage in 2015 was meteen een schot in de roos en in september hadden we al 50 startertjes! Het eerste jaar hebben we voornamelijk veel getraind in de grote hal van domein Hooidonk, maar door het grote succes werd deze locatie al snel te klein en moesten we op zoek gaan naar een nieuwe locatie. Het is niet zo eenvoudig om +/- 5.000 m² recreatiegebied te vinden dat niet reeds in gebruik is… Gelukkig stond de gemeente volledig mee achter ons project en hebben ze het c-veld ter beschikking gesteld om ons daar, samen met Apso, Voetbal Zandhoven en de Chiro, onze trainingen en wedstrijden te laten doorgaan. In september 2016 zijn we dan met een 90-tal leden gestart en zijn waren we eind 2017 al gegroeid naar 280 leden!!

Gezien grasveld niet echt ideaal is om op te spelen, was het C-veld een tussenoplossing en moesten we ondertussen samen met de gemeente op zoek gaan naar een oplossing waar de Blackbirds hun vaste stek van kunnen maken. In januari 2018 kwam het verlossende telefoontje van onze Burgemeester Luc Van Hove... Voetbal Massenhoven heeft besloten om alleen verder te gaan met vrouwenvoetbal en heeft nog een veld vrij. Na vele onderhandelingen met, het zoeken naar een goede & betrouwbare partner voor het aanleggen van ons kunstgrasveld en onze zoektocht naar de financiële middelen, is het uiteindelijk gelukt. Op 04 augustus 2018 was het veld klaar en op 6 augustus mochten we 65 kinderen ontvangen voor onze zomerstage. Mission accomplished!